Overslaan en naar de inhoud gaan

Groepen

1 uur

Prinsentuinroute

De Prinsentuinroute is onze klassieker zeer geschikt voor een eerste kennismaking met Leeuwarden. De schipper voert u bekwaam door de smalle grachten en drukke singels en de gids vertelt u onderweg allerlei wetenswaardigheden over de route.

1½ uur

De "8" van Leeuwardenroute

Combinatie van de Prinsentuin- en de Blokhuispoortroute.
De "8" van Leeuwardenroute vertrekt vanaf de aanlegsteiger aan de Nieuwestad. De schipper voert u bekwaam door de smalle grachten en drukke singels en de gids vertelt u onderweg allerlei wetenswaardigheden over de route.

2½ uur

"Stad en Gracht" - arrangement basis

Een stadswandeling door het oude historische centrum van de voormalige hofstad Leeuwarden en met de praam wordt de Prinsentuinroute gevaren.

2½ uur

"Stad en Gracht" - arrangement met Picknick

U vaart de Prinsentuinroute en geniet tijdens de rondvaart van een heerlijke picknick.
Hierna een stadswandeling door het oudste centrum van de voormalige hofstad Leeuwarden.

1 uur

Blokhuispoortroute

De Blokhuispoortroute start vanaf de steiger aan de Nieuwestad. Deze route voert door de historische binnenstad en langs het minder bekende oostelijk deel van de stad met als kenmerkend punt de Blokhuispoort.

1½ uur

Potmargeroute

Stad en Natuurroute. De Potmarge is een natuurlijke waterloop, uniek in zijn soort. Samen met de Spaarne in Haarlem is het een Nat Rijksmonument. Vroeger werden pramen gebruikt om groenten en fruit van de aanliggende tuinderijen over de Potmarge naar de stad te vervoeren.