Overslaan en naar de inhoud gaan

Groepen

1 uur

Winter-rondvaart

De Prinsentuinroute is zeer geschikt voor een winterse kennismaking met Leeuwarden. De schipper voert u door de smalle grachten en de prachtige singels en de gids vertelt u onderweg allerlei wetenswaardigheden tijdens de route.

3½ uur

Winter-arrangement "Gracht en Stad" met Erwtensoep en roggebrood

Een winterse rondvaart door de grachten en singels (Prinsentuinroute). Daarna genieten van een heerlijke kop Erwtensoep bij Fire Café en tot slot een stadswandeling door het oude historische centrum van de voormalige hofstad Leeuwarden

1 uur

Prinsentuin-arrangement

De Prinsentuinroute is onze klassieker zeer geschikt voor een eerste kennismaking met Leeuwarden. De schipper voert u bekwaam door de smalle grachten en drukke singels en de gids vertelt u onderweg allerlei wetenswaardigheden over de route.

1½ uur

"8" van Leeuwarden-arrangement

Combinatie van de Prinsentuin- en de Blokhuispoortroute.
De "8" van Leeuwarden vertrekt vanaf de aanlegsteiger aan de Nieuwestad. De schipper voert u bekwaam door de smalle grachten en drukke singels en de gids vertelt u onderweg allerlei wetenswaardigheden over de route.

2½ uur

"Stad en Gracht" - arrangement basis

Een stadswandeling door het oude historische centrum van de voormalige hofstad Leeuwarden en met de praam wordt de Prinsenroute gevaren.

2½ uur

"Stad en Gracht" - arrangement met Picknick

U vaart de Prinsentuinroute en geniet tijdens de rondvaart van een heerlijke picknick. Hierna een stadswandeling door het oudste centrum van de voormalige hofstad Leeuwarden.

1 uur

Blokhuispoort-arrangement

De Blokhuispoortroute start vanaf de steiger aan de Nieuwestad. Deze route voert door de historische binnenstad en langs het minder bekende oostelijk deel van de stad met als kenmerkend punt de Blokhuispoort.

1½ uur

Potmarge-arrangement

Stad en Natuurroute. De Potmarge is een natuurlijke waterloop, uniek in zijn soort. Samen met de Spaarne in Haarlem is het een Nat Rijksmonument. Vroeger werden pramen gebruikt om groenten en fruit van de aanliggende tuinderijen over de Potmarge naar de stad te vervoeren.