Overslaan en naar de inhoud gaan

Mooie Nazomer met "Irish Old Pipers"

30 september 2023:

Zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

 

8 mans Irish folk music formatie.  Op de praam door de stad, mooie optredens op de Nieuwestad, het Naauw, de Kelders, Voorstreek en Prinsentuin.

De Old Pipers is een Ierse Folk band en bestaat uit  8 “jonge” mannen uit Ferwert.

Het idee voor de groep ontstond op een feestje van één van de leden. Meedoen aan ‘Idols’ met het dorpsfeest in Ferwert was het enige doel. Als ‘idool’ werd de Ierse groep de Dubliners gekozen. Op het dorpsfeest van Ferwert in 2004 werd het eerste optreden verzorgd en het werd meteen een groot succes. Sindsdien worden op diverse plaatsen in Friesland concerten gegeven. De songs op het repertoire gaan vaak over de zee, over drank en natuurlijk over vrouwen. Inmiddels al een aantal keren opgetreden met de Ierse band The Kilkennys en om de twee jaar wordt een “studiereis” naar Ierland gepland.

De band wordt ondersteund met twee gitaren, een banjo, trekzak,  tin wistle (Ierse fluit) en slagwerk. Natuurlijk ontbreekt ook McWyb niet met zijn “spoons”.

De naam “Old Pipers” komt van de “Ald Piip”, een brug nabij it Kleaster onder Ferwert en vormt de bakermat van de band. Er is een groot Iers repertoire en de band kan een groot aantal songs ten gehore brengen van onder andere de Ierse groep “The Dubliners”, The Kilkennys, The High Kings en The Fureys.